Fødselsdage i smerte, savn og sorg

Mors´dag? Jeg er Nord´s mor, men er jeg stadig mor uden Nord?

Idag et kort indlæg fra mig på en svær dag.

Idag er det mors dag, og selvom jeg aldrig har gået særlig meget op i mors dag, mest fordi jeg mener at man skal fortælle sin mor at man elsker hende mere end 1 gang om året, så er det stadig en svær dag idag, sidste år på mors dag, havde jeg Nord, og vi hyggede, et smil fra ham var den bedste mors dags gave jeg kunne få, og dem fik jeg masser af sidste år, men i år er der ingen ting, ingen Nord, ingen smil, ingen grin, ingen kys og kram, kun sorg, savn, smerte, tomhed, ensomhed og 1 spørgsmål er jeg stadig mor? Jeg ved jeg er Nord´s mor, og det vil jeg altid være, men kan jeg være mor uden Nord? er jeg mor uden Nord? Jeg føler mig stadig som mor, jeg tænker stadig Nord før mig selv, men hvordan er man mor uden et barn? Idag gør det ondt at være mor, men det gør endnu mere ondt ikke at være det.

Mors dag, smerten rammer mig, og et minde fra sidste år på mors dag køre som en film i mit hoved. Det er mig og Nord der fjoller og hygger, vi sender en mors/mormors hilsen til min mor, hvor Nord siger mormor og jeg siger glædelig mors dag. En smerte gennem borde mig,  det hårdeste i verden er at miste sit barn, men det må være næsten lige så hårdt at være mor til hende der har mistet sit barn. At se sit eget barn i så stor sorg og smerte, at se sit eget barn lide og miste alt livs lyst, må være næsten lige så hårdt. Jeg får rigtig tit dårlig samvittighed over alt den smerte jeg forvolder andre, og især idag på mors dag rammer den mig, for jeg ved at det gør ondt på min mor at se mig i mit liv sorg. Min mor elsker Nord og hun er den bedste mormor i verden, min mor var meget tæt med Nord, og Nord elsker min mor.  Jeg ved min mor er i kæmpe sorg over Nord´s død, og oven i den sorg, skal hun så også bære smerten ved at hendes datter lide. Min mor må uden tvivl være den bedst mor i verden, hun har de sidste 11 måneder, sat ALT tilside for mig, hun flyttede ind hos mig samme dag Nord blev slået ihjel, hun sov ved min side de første mange måneder, hun madet mig, nærmest badet mig, hun fik mig i tøjet hver dag, hun vasket mit tøj, ryddet op og gjorde mit hjem rent, hun fik mig ud og gå nogen ture, hun passede min hund, hun samler mig op fra gulvet når jeg er ved at give op, hun kysser og krammer mig, hun holder om mig når smerten i mig overtager alt, og jeg ikke kan holde ud at være i min egen krop, hun ser og høre mig i min sorg og det i sig selv må være ubeskrivelig smerte fuldt. At se et menneske man elsker i så stor sorg og smerte som jeg er i, må være ufattelig hårdt, men hun er der for mig og står altid ved min side, og for det er jeg hende evigt taknemmelig, jeg ville ikke kunne overlevet tabet af Nord uden hende.

På mors dag, fortæller vi mødre hvor seje de er og hvor meget vi holder af dem. Nord og Nord´s moster Gille (Cille) synes også at jeg skulle have blomster på mors dag, så jeg har fået 3 smukke roser, måske en rose for hvert år jeg har kunne fejre mors dag. Det rør mig så dybt, og kortet der var til trækker tåre frem, at få afvide at jeg var og er en god mor betyder alt, og jeg håber af hele mit hjerte at Nord også synes det, jeg kæmper og vil altid kæmpe for at gøre ham stolt… Da jeg kom hjem her til aften og der også en eller nogen der har sæt en buket blomster ude på trappen ved billedet af Nord, og læser du/i med skal i vide at det betyder meget for mig, og det varmer mit hjerte, tak. Tak af hele mit hjerte for blomster og alle de søde beskeder, og tak til moster Gille <3

 

Skriv en kommentar

 • Camilla Maria Hansen

  Kære Sara aka Nords mor

  Vil også bare lige give mit besyv med, du er og vil altid være Nords mor og ud fra alle jeres vidoer og billeder, så er du en fantastisk en af slagsen. Du må slet ikke være i tvivl !

  Kærlig hilsen Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Kære Sara…
  Allerførst… Tak for dig – Du er den sejeste fighter.
  Du kæmper for Nord, for dig og for livet. Du gennemlever en mors værste mareridt og alligevel er du stærk og deler din historie.
  Selvfølgelig er du stadig MOR, og en mor som Nord helt sikkert er stolt af – No doubt.
  De allervarmeste kram og tanker til dig ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nordformaelkevejen

   Tak <3 støtten og tankerne betyder meget mere end du kan forstille dig… så tak, det er lyset i mørket <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  SELVFØLGELIG er du stadig mor ? Når man først ér blevet det, så er der vist ingen vej tilbage. Det er jeg sikker på, at du kender så godt. Så: Glædelig mors dag, sødeste Sara! En skønne dag fejrer du måske mors dag igen med morgenmad på sengen og tegninger af “fyrværkeri, fordi vi fejrer dig” ♥️

  Jeg synes, du er så sej, at du bare knokler videre. Jeg ved, at det må være svært for dig, at årsdagen nærmer sig, og at der nærmest konstant er særlige dage, som gør ekstra ondt. Tænker på dig her fra sidelinjen og er sikker på, at du en eller anden dag i fremtiden har fået lært at leve nogenlunde med din sorg – og samtidig leve!

  Mange knus fra en mor til en anden

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nordformaelkevejen

   Puha tak for dine smukke ord, det varmer. Ja det er meget svært at dagen nærmer sig, jeg har det så skidt og det hele gør bare ekstra ondt. Men som jeg ser det, så kan jeg give op og lad X vinde og derved få det som han ønskede. eller jeg kan kæmpe videre og forhåbelig vinder jeg kampen en dag. Nords kærlighed skal stadig ud i verden og det er værd at kæmpe for. igen tak for tankerne og de smukke ord, det betyder meget for mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdage i smerte, savn og sorg