Et tegn fra min døde søn Nord?

En følelse af at være mor

Jeg vågner tidligt, men ligger lidt med Nord´s Nulle (Nord´s nus bamse) min bror banker på min dør, han vil lige tjekke at jeg er oppe, for jeg skal følge hans søn (Nord´s fætter Ja-ja) i vuggestue. Min bror og hans kæreste har planer, så for at Ja-ja ikke skulle afleveres tidligt, har jeg fået æren af at afleveres ham i vuggestue idag. Jeg står op, og idag spiser jeg også morgen mad, noget jeg ikke rigtig har gjort siden Nord´s død. Jeg har aldrig rigtig været god til at spise morgen mad, men jeg spiste morgen mad med Nord. Jeg går ind til min bror og svigerinde, Ja-ja vil gerne vise mig nogen biler, og da hans mor og far er gået, leger vi lidt med biler (ligesom jeg gjorde med Nord) inden vi tager overtøj på. Ja-ja for øje på Nord´s sol briller, som han har haft lånt da min bror,svigerinde og Ja-ja var på skiferie. Mine og Nord´s siger han, ja siger jeg det var Nord´s men du må gerne låne dem. På, solen skinner siger han. Vi tager brillerne med, og så er vi ellers klar til at tage i vuggestue.

Jeg tager min cykel, hvor jeg stadig har Nord´s barnesæde på, Nord elskede at cykle, jeg mindes hans smil, når han fik sin cykelhjelm på. jeg sætter Ja-ja op på cyklen, selen skal spændes lidt ud, og det går op for mig, hvor stor en dreng Nord ville være blevet hvis han stadig var i live. Ja-ja for cykelhjelm og solbriller på, og jeg høre mig selv sige, åhh smart, noget jeg tit sagde til Nord. Det giver et lille stik i mit hjerte, men på samme tid, er det som om jeg kan mærke Nord og jeg kan se ham for mig, og den måde han smilede på, når jeg sagde det. Vi cykler afsted til vuggestuen, vi har Batmanden med (min hund) så Ja-ja sidder stolt og kalder på ham, når han stopper op for at tisse eller bare er for langt bagud. Batmanden kommer løbende i fuld fart og Ja-ja synes det er sjovt. Det er skønt at høre ham grine, det giver igen et lille stik i mit hjerte, åh hvor jeg savner at høre Nord´s grin, hans grin satte altid et smil på mine læber og gik lige i hjertet.

20160518_165906

Da vi når ned i vuggestue, viser Ja-ja mig stolt sin plads, og vi for overtøjet af og sutskoene på, ligesom når jeg afleveret Nord, vi går ind på stuen, hvor Ja-ja med det samme går igang med at lege, jeg for flash back og ser Nord for mig. Jeg går hen til Ja-ja og siger, faster går nu, må faster på et kys? Ja-ja kysser mig, og jeg rammes igen. Vi ses min skat, ha en god dag, faster elsker dig, og så går jeg. Da jeg kommer ud kan jeg mærke tårerne presse sig på, det var som at aflevere Nord, og det er jo sådan det skulle være, det gør ondt i mit hjerte, og jeg husker tilbage på den morgen jeg afleveret Nord for sidste gang, det var sidste gang jeg så ham i live. En tårne triller stille ned af min kind, jeg trækker vejret dybt, og mærker mit hjerte slå, jeg høre ordene i mit hoved, så længe mit hjerte slår, slår dit hjerte i mit. Jeg tørre tårne bort, kigger op mod himmelen og af en eller anden grund kommer jeg til at smile, det er et lille og kort smil, men det var der. Jeg går fra vuggestuen, med følelsen af at det her giver mening, det er sådan her det skulle og skal være, jeg får en følelse af at være mor, altså at gøre en mor ting, og det følelse faktisk godt.

Jeg møder min lillebrors svigermor, som bor lige ved siden af vuggestuen, jeg har kendt hende siden jeg var lille og hun er et menneske der betyder meget for mig. Vi står og snakker længe, vi snakker om Nord, og den oplevelse jeg havde på hans 9 måneders døds dag, jeg er sikker på at det var Nord, der sendte mig et tegn, og gav mig et himmels kram, jeg mærkede hans kærelighed og jeg havde følsensen af, at jeg lige fik lov at være lidt sammen med ham. Det har givet mit lidt styrke og tro på, at måske kan jeg godt klare livet igen en dag, for han er der jo stadig, godt nok ikke som jeg gerne vil have det, og godt nok slet ikke nok, men han er der alligevel på en eller anden måde. Jeg er sikker på at Nord kæmper for, at jeg en dag kan smile fra hjertet igen.

Senere samme dag, har jeg/vi besøg af psykologen, idag er det både mig, min bror, svigerinde og mor der er tilstede, det er et set up af mig og psykologen, da der er brug for at psykologen høre lidt om hvad de andre tænker i forhold til mig, hvor og hvordan de ser mig i min sorg, Og jeg har brug for at få delt mine tanker og følelser med dem. Jeg sætter så meget pris på de gider og tager sig tid, da det betyder meget for mig, Jeg ved ikke hvorfor, men det er bare på mange måder nemmere for mig at få sat ord og være åben omkring mine tanker og følelser i selskab med min psykolog. Jeg får også fortalt at, det at være i selskab med Ja-ja giver mig noget styrke og måske også et skub i forhold til at, få et barn mere en dag. Det er lidt som om når jeg er i selskab med Ja-ja er jeg nød til at tage mig sammen, og om nogen gang han også få mig til at smile, ligesom at lige meget hvor ked af det jeg var, så gjorde Nord mig altid i godt humør, på mange måder ser jeg nok lidt af Nord i Ja-ja og derfor betyder hans smil, kys, kram og nærvær bare så utrolig meget for mig. Jeg for følelsen af, at jeg godt kan taget mig af et barn og det giver et lille stik i hjertet, men på den gode måde, og jeg ved at Nord ville være stolt af mig.

20160221_180626

Skriv en kommentar

 • Sanne

  Han er stolt af dig ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Og det gjorde det så, og hvor dejligt er det ikke 🙂 Hvor længe var du og X sammen, før I blev enige om det, og hvor længe var I sammen efter, har du et indlæg om jeres forhold udover, det hvordan I mødtes :-)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nordformaelkevejen

   X ville gerne have barn med mig, allerede inde vi blev kærester, men alt det kommer der indlæg om, både tiden før vores forhold, om vores forhold og efter forholdet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Det er et super fint navn, det kunne godt være, at I/du havde haft nogle grunde til det 🙂 OK du ventede i spænding med at finde ud af det 🙂
  Vi fik det at vide, kæresten kunne ikke vente. Var han planlagt eller en bonus :-)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nordformaelkevejen

   Han var planlagt, som i, når det sker, så sker det <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  PS hvorfor navnet Nord? Det er så fint, men glæder mig til at høre om da du fandt ud af dreng osv kh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nordformaelkevejen

   Jeg ved faktisk ikke hvorfor det blev Nord, vi synes bare det var et meget fint navn <3 jeg fandt først ud af det var en dreng, da han blev født <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Du er sej, og du er og vil blive en god mor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et tegn fra min døde søn Nord?