Et minde på facebook

Jeg er afhængig af sove piller og jeg hader det.

Jeg har siden d.10/6 2016 altså dagen Nord blev myrdet, taget sove piller for at kunne sove, i starten virkede de som de skulle, jeg tog en pille, og efter ca en time var jeg fandet i søvn, der var helt slukket i Ca. 4-5 timer. Men nu virker de ikke rigtig længere, jeg har prøvede at skifte mærke, men det virkede heller ikke, jeg kan enlig godt falde i søvn, altså jeg har svært ved det, men jeg kan godt. Jeg krammer Nulle (Nord´s nus bamse) ind til mig, og siger højt, Nord min skat mor elsker dig, og så forsøger jeg at forstille mig at jeg er hos Nord, jeg prøver at holde fast i de gode mindre og tanker om Nord inden jeg falder i søvn. Jeg vågner så ca 2 timer efter og kan ikke sove igen, tankerne køre rundt, jeg ser Nord ligge død på sengen, og aften da jeg fandt ham livløs, køre i mit hoved igen og igen som en film, mig der løber op af trappen, jeg for øje på Nord, jeg sætter mig ned og skriger, jeg og min bror der forsøger at genoplive Nord, kniven der lå på sengen, hvad skulle den bruges tid? til X? til mig? til Nord? hvorfor lå den der? Tankerne, hvorfor skulle Nord dø? hvordan kunne X gøre det? hvad fik han ud af det? hvad ville han have ud af det? hvorfor skulle det gå udover Nord? Jeg krammer Nulle, og forsøger at skubbe tankerne væk, men det er svært, de vender hele tiden tilbage, og tit overtager savnet til Nord alt, jeg bryder sammen, og græder mig selv i søvn, søvnen er dog kort, for efter ca 20 min er jeg vågen igen, jeg vågner af uroen i min krop eller af en drøm, og resten af natten sover jeg ca 15-20 min afgangen.

Jeg har besluttede at når sove pillerne alligevel ikke rigtig virker, har jeg ikke lyst til at blive ved at tage dem, jeg vil ikke være afhængig, jeg bryder mig ikke om at fylde min krop med noget kemisk, jeg hader også den efter smag de giver dagen efter, jeg følger jeg smager af sygdom i min mund, så ja hvis de alligevel ikke rigtig hjælper mig, hvorfor så tage dem?

Jeg har droppet sove pillerne helt i 10 dage, jeg er træt, jeg har stort set ikke sovet i 10 dage, jeg kan godt falde i søvn, der er det som det plejer at være, så sover jeg max 1 time og så køre hele filmen igen og igen, og der efter sover jeg ca. 10-15 min afgangen resten af natten. Jeg er træt om dagen, og jeg bryder sammen flere gange, jeg er helt ødelagt. Nat nr 11 uden sove piller, vågner jeg efter ca 45min søvn, og da jeg har ligget vågen i næsten 4 timer, hvor sorgen, savnet, smerten og tankerne har taget over, står jeg op for at tisse, da jeg er på vej tilbage i seng er jeg åbenbart besvimet, jeg vågner ihvertfald op på gulvet, Jeg ligger der et stykke tid, før jeg samler mig selv op og går tilbage i seng, jeg falder hurtig i søvn, men mit vækkeur ringer desværre kort efter. Jeg har en aftale, så jeg står op, selvom jeg stadig er sindsyg træt. Min nakke gør ondt, hvilket jeg tror stammer fra mit styrt i nat, det dunker i mit ene øre, og mit hjerte banker hårdt. Hele dagen er jeg helt ødelagt og jeg bryder sammen igen og igen, så da min aftale er over, ringer jeg til min mor, og vi aftaler at hun kommer hjem til mig. En Veninde, hendes mand og deres datter, er inde og besøge min bror, svigerinde og deres søn, Jeg går der ind og snakker lidt, deres datter og Nord var også meget glade for hinanden, så de har selvfølgelig være der meget for mig. Det er hyggeligt at se fætter Ja-ja og deres datter lege så godt sammen, men det smerter mit hjerte at Nord ikke er med, han mangler så meget, og det gør så ondt på mig. Så da vi har spist og hygget lidt er jeg nød til at trække mig lidt, savnet til Nord overtager alt og smerten ved at han ikke kan lege med de andre rammer mig hårdt. Jeg græder meget og jeg kan slet ikke hænge sammen, så min mor bliver hos mig, og selvom hun også bliver og sover, giver jeg stadig efter og tager en sove pille, for jeg kan ikke klare sådan en dag her mere, ihvertfald ikke lige pt, selvom jeg jo godt ved de kommer, og det vil de nok gøre resten af mit liv, men lige nu har jeg brug for en pause, og det er her sovepillerne og søvnen skal hjælpe mig. Jeg falder i søvn med Nulle i mine arme og for sove i lidt over 3 timer, så nu er jeg klar til at tage et par dage igen uden sove piller.

20160721_100930

 

 

Skriv en kommentar

 • B

  Angående kugledyne. Jeg ville anbefale en tung kædedyne (kugledynerne kan godt skramle lidt). De er halvdyre, men du kan ofte låne dem af firmaerne der sælger dem, i en kortere periode, til afprøvning. Jeg sender dig lige en pb på Facebook. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Andersen

  Jeg har hørt at en kugledyne skulle være god til uro i kroppen. Har du prøvet det? Ellers skal du prøve høre kommunen om du kan låne sådan en. De er vist ret dyre så derfor kan man teste om det er noget for en igennem kommunen. (Det er i hvert fald sådan jeg har forstået)

  Lige en sidebemærkning. Når jeg hører elefantens vuggevise, så kommer jeg til at tænke på dig og nord og kan faktisk ikke altid holde tårerne tilbage. Havde prøvet at indføre den i vores rutiner. Men bliver så tørt når jeg hører/synger den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nordformaelkevejen

   Jeg har lige hørt om sådan en dyne fra en veninde, men ja de er vist meget dyre, så jeg må lige undersøge hvilke mulighedder der er, for det ville da være dejligt hvis det kunne hjælpe, om ikke andet så bare lidt på uroen i kroppen. Tak.

   Jeg er glad for tankerne, virkelig det betyder meget for mig, jeg har det selv lidt svært ved elefantens vuggevise fortiden, så jeg synger den desværre ikke så meget mere, jeg prøver stadig at syngen den for Nord, men jeg har det rigtig svært med savnet til ham, så der skal ikke så meget til, så bryder jeg helt sammen…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Kære Sara.

  Vi kender ikke hinanden, men jeg er dybt berørt af din traumatiske historie. Jeg læser ofte dine indlæg og græder inde i mig selv. Det er så meningsløst, smertefuld og sørgeligt, at du skulle miste din højtelskede og smukke søn. Han ser ud til at have været den dejligste og sødeste dreng.

  Ift. Din søvn tænker jeg, at du skal få en god snak med din læge. Måske ville han/hun kunne henvise dig til noget behandling der ikke vedrører medicin. Her tænker jeg f.eks. på fysioterapeut (de ved meget om afspændingsøvelser og vejrtrækningsøvelser), eller en akupunktør der kan give NADA behandlinger (meget effektivt mod søvnproblener). Og ellers er lidt træning jo også godt (selvom man skal være udhvilet for at magte det). Jeg ved du tidligere har nævnt, at du går til psykolog. Og det er virkeligt også fint og nødvendigt ift. Sorgbearbejdning

  Jeg sender dig en masse lys, positive og opmuntrende tanker ❤. Mvh. Sara

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nordformaelkevejen

   Tak for dine råd, det betyder meget for mig, at du/i tænker på mig, og prøver at hjælpe. Jeg er villig til at prøve næsten alt, så jeg er glad for dine råd, Tak.

   Og tak fordi hu høre mig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søvn er vigtig, den hjælper os videre.
  Dette virker for mig, og andre jeg har foreslået det har vidst været glade for metoden.
  Når du ligger i sengen så forestil dig at du skal indrette et stort hus, du skal se det for dig. Start med stuen, planlæg nøje hvor al ting skal stå, hvor hver potte plante skal stå, kig efter at de ikke laver våde ringe, så må du tørre urtepotterne af. Til stuen høre en amagerhylde til, den SKAL fyldes. Hver en lille nipsting skal vendes og drejes, før du sætter den på plads……. Alt skal vendes og drejes, ses på og planlægges hvor de skal være og ved siden af hvilke andre ting du har sat der. Der må ikke være billeder eller andre ting der har betydning. Alt hvad du skal bruge, da dit fantasi shopping center har alt upersonlige ting ?
  Denne metode kræver disciplin, men når man først har lært det, så er det ikke svært ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nordformaelkevejen

   Jeg er villig til at prøve næsten alt, så jeg vil skrive det på listen af ting, jeg kan prøve hvis det er er før på listen ikke virker. mange tak for din forslag. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Puha, det lyder simpelthen som en ordentlig kamp med søvnen. Håber og tror det bliver bedre for dig med tiden!

  Har du prøvet forskellige andre “hjælpemidler”?
  At høre kedelige podcasts i mørket
  Lyden af regn eller andet beroligende (masser af lyde her: http://www.ambient-mixer.com)
  At lægge kabale på mobilen med lysstyrken helt nede (App: Microsoft Solitaire Collection efter Microsoft Corporation
  https://appsto.re/dk/VlsXbb.i)
  Den slags ting?

  Hvis du på et tidspunkt beslutter dig for at prøve noget, så har du jo i hvert fald god tid til det. Det må være et lille lyspunkt.

  Jeg kommenterer ikke så tit, har sjældent noget nyt at sige. Men jeg er her stadig, læser med, tænker på dig, tænker på Nord, føler med jer, og ønsker det bedste for dig, bare lidt på afstand.

  Sender et lille knus herigennem computeren og håber lidt det først når frem imorgen, fordi du sover lige nu 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nordformaelkevejen

   Først tak for at du høre mig, det betyder meget, og så vil jeg gerne sige tak for dine forslag, det er da helt sikkert noget jeg vil prøve af, jeg er villige til at give næsten alt et forsøg. Mange tak for tankerne og støtten <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et minde på facebook