Nord´s fødsel

dagen efter min søns begravelse

Jeg vågner dagen efter Nord´s begravelse. Det har været en vild nat, sikke et torden vejr, jeg ved bare på en eller anden måde at det var pga. Nord. Jeg kunne mærke det, og normalt er jeg ikke glad for torden, men inat, var det helt perfekt. Da jeg står op føler mig tom og dybt ulykkelig, men der kommer ingen tåre, mærkeligt nok, for jeg er dybt ulykkelig, og alt i mig gør så ondt, men måske er der ikke flere tåre tilbage i mig. Jeg står op, sætter mig i sofaen, og kigger ud af vinduet, der er stille, men alligevel kan man godt for nemme at verden går videre uden for. Det gør mig gal, hvordan kan folk bare leve deres liv, når mit er ødelagt, hvordan kan verden bare gå videre, når min verden er gået i stå. av det gør så ondt, hvorfor skulle det her ramme mig, hvorfor skulle min lille dreng lade livet, bare fordi hans far lige havde en dårlig dag. jeg mærker hadet til X boble i mig, og som så mange gange før kommer alle spørgsmålene, hvorfor gjorde han det? hvad skulle det til for? hvordan fanden kunne han gøre det? hans eget kød og blod, tænk han heller ville slå sit barn og sig selv ihjel, end at vælge Q fra eller få noget hjælp. skyldfølelsen rammer mig igen, jeg skulle aldrig ha ladet X have Nord. åh Nord mor er så ked af det. undskyld undskyld min elskede Nord. Jeg føler smerten stige, men der kommer stadig ingen tåre, hvad sker der med mig? hvorfor græder jeg ikke? Jeg får det endnu mere skidt og nu os vildt dårligt med mig selv, hvordan kan jeg lad vær at græde, min søn er død, og jeg skal aldrig se ham mere, igår var sidste gang jeg så hans smukke smukke ansigt. Min veninde BB kommer ind, stiller morgen mad på boret og siger, du skal spise.

Trappen er stadig smuk, fyldt med blomster, kort, bamser, lys osv. Jeg har besluttet at blomsterne der stadig er smukke skal op til mit og Nord´s hjerte træ oppe på volden. Mine tøser og jeg samler alle blomsterne og køre dem op til træet. inde i træet sætter jeg et lys, en stjerne og en sut. Jeg kigger på træet, jeg kan se Nord for mig, han står oppe i træet, som han har gjort så mange gange før, han smiler og griner, han synes selv han var så sej når han stod der, for han var jo højt oppe, vi bruge rigtig meget tid ved og i det træ, Når vi gik tur med hunden, Batman. så ville Nord altid op i træet, og det tog lang tid før han ville med vindere, hvis vi gik tilbage samme vej, skulle han da lige op i det igen. Jeg mærker forløsningen og tårrene fylder nu mine øjne. Jeg mærker Nord rigtig meget her ved træet, vi har så mange gode minder her, åh gud hvor jeg dog savner ham, savner hans smil, hans varme øjne, hans stemme. Jeg krammer træet, og hvisker Nord min skat, mor savner dig, så meget, så meget, det hele er så svært uden dig, blev hos mig, det skal være mor og Nord altid altid som vi har aftalt.

20160506_09393920160624_205127

Tøserne og jeg skal spise sammen og vi går op i brugsen for at købe ind, jeg er ikke meget for det, jeg har det ikke godt med mennesker jeg ikke kender, og slet ikke hvis der er mange af dem, men jeg ved jeg er i godt selskab med tøserne og jeg skal jo også lære at være ude blandt folk igen. Ligesom jeg har overtalt mig selv og enlig har det okay med at nu skal vi ind og handle, kommer en dame (en mor fra Nord´s vuggestue) forbi, bag på cyklen sidder en lille dreng, han smiler til mig og siger Nord´s mor, der går et sug gemmen min krop, jeg mærker smerte og glæde på sammen tid, smerten over Nord ikke længere er hos mig, men også en glæde over at jeg stadig er Nord´s mor og at nogen husker mig og kalder mig for det. Jeg ved ikke hvor jeg skal gøre af mig selv, på den ene side har jeg lyst til at løbe væk, men på den anden side har jeg lyst til at kramme drengen, mit svar bliver et lille smil, med tåre i øjnene og et stille ja, jeg er Nord´s mor. moren kigger på mig og jeg kan godt se hun ikke ved hvad hun skal gøre eller sige, så jeg smiler bare forsigtig til hende. Cille holder om mig, og jeg kan ikke længere holde tårene tilbage.

Det er blevet aften, en veninde og jeg, går ned til søen, hvor vi lagde alle blomsterne der var i kirken, til Nord´s begravelse, de er så smukke, og jeg bliver helt overvældet over hvor mange der enlig er, der er også sæt nogen fakler, som vi tænder, jeg går og læser på de bånd der er, mange af dem ser jeg først rigtig nu, der er så mange smukke ord og hilsner til min elskede Nord, jeg bliver meget meget rørt, han har virkelig rørt mange mennesker, men han var også en meget glad og kærlig dreng, han stolet på folk, og elskede mennesker. Jeg bliver igen gal på X, han sviget Nord, han misbruget Nord´s tidlid, Nord stole på ham, jeg stole på ham som far. hvad fanden bilder han sig enlig ind, han har taget sit barns liv, et lille uskyldigt barn der på igen måde kunne forsvare sig, sådan en kujon, føj. Jeg for det fysisk dårligt, jeg føler jeg skal kaste op, jeg ser Nord´s livløse krop ligge der på sengen. alt i mig vender sig, jeg kan ikke holde til det, smerten tvinger mig i knæ. Jeg sætter mig ned og ser ud over vandet. Kigger op på himmelen, tænker på Nord, tårrene presser sig på, åh min lille Nord, jeg håber så inderligt, at du ikke så det komme, at du ikke kunne mærke den ondskab X udsatte dig for Jeg håber at du har det godt der hvor du er nu, at der er fyldt med kærlighed, og at der er nogen der passer godt på dig, at der er nogen der gider at lege, synge og danse med dig ligesom jeg gjorde. Jeg bryder sammen. Undskyld Nord, jeg skulle jo passe på dig, vi skulle lege,synge og danse, og det var min opgave at passe på dig, undskyld skat, undskyld. Jeg sidder længe og græder, så mærker jeg en vind, og uden at tænke over det, siger jeg Nord? Nord mor elsker dig.

20160623_18133313437394_1199014870149892_1329803278_n(1)

 

Da jeg kommer hjem igen, og det er ved at være senge tid, begynder det at lyne og tordne igen, der kommer nogen kæmpe brag og nogen flotte lyn, Jeg åbner vinduet, lukker øjnene, mærker smerten, mærker kærligheden, og så kommer der det største brag, igen uden at tænke over det, siger jeg så så Nord, nu ikke lave for meget ballede, det er ved at være senge tid, og mor høre dig, mærker dig og det er mor og Nord altid altid. Jeg synger elefantens vuggevise, tager Nord´s dyne og Nulle med over i sengen, kysser billede af Nord, tager mine piller, ser lidt tv imens jeg kysser, krammer og nuller Nulle til jeg til sidst falder i søvn.

20151210_184624

Skriv en kommentar

 • Maja

  Kære Sara.
  Jeg sidder her og stortuder, og kan slet ikke stoppe igen. Jeg tror aldrig før jeg er blevet så rørt over en historie, som jeg er blevet rørt af din. Min søn er 1 år og 7 måneder i dag, og hver gang jeg læser om Nord, tænker jeg på min egen søn. Jeg kan slet ikke være i mig selv, blot jeg forestiller mig det mareridt du har været/er igennem. Jeg forstår slet ikke du stadig står på dine ben. Den sorg jeg føler, når jeg tænker på dit tab, er ubeskrivelig. Barnet er det reneste, der findes, og tanken om at noget kan gøre det fortræd, er ubærlig.
  Jeg har uendeligt meget respekt for dig, og hvordan du håndterer det. Jeg synes det er så flot, at du skriver om det på den måde. Sorg skal deles, og vi må ikke være alene om den. Stop aldrig med at skrive om ham eller mindes. Kom aldrig videre! Det er en udbredt misforståelse, at healingsarbejdet handler om at “komme videre” og få den afdøde på afstand. Jeg mener det modsatte: bearbejdning af sorg handler om at huske. Det handler om at få indflettet så mange minder om personen som muligt, i ens daglige liv, det handler om at holde fast i alt det, personen var for én. Kun på den måde kan man virkelig ære mindet. Du vil altid have Nord med dig hele livet igennem, og det er så smukt. Ved at lade Nord leve videre i dig, gennem dine handlinger og valg, bliver hans ånd ved med at eksistere, selvom kroppen ikke er her mere.
  Jeg ønsker dig al styrke fremover- du er usædvanligt stærk og modig.
  Fra én mor til en anden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nordformaelkevejen

   Kære Maja, tak for dine meget smukke ord, og jeg er sikker på at du har helt ret, jeg skal ikke videre, jeg skal leve med Nord, sorgen, savnet og smerten, for kun sådan kan jeg leve nu, og Nord skal være en del af mig og mit liv altid, derfor skal han skrives om, snakkes om, og snakkes til. Tak fordi du læser med og høre mig, det betyder virklig meget. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meryem

  Bor også der hvor du bor😊❤️Er så ulykkelig over at høre denne forfærdlige historie hvor er det dog syndt hvordan kan man finde på såden noget😧Hvordan?? Det rører mig ulykkeligt sender harme tanker til dig❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Jeg sender dig en masse kærlighed og varme. Jeg forstår slet ikke, hvordan du kan være så stærk. Men mine tanker har været hos jer, siden det blev nævnt i nyhederne. Du er en stærk kvinde og du vil altid være Nords mor. Du er et forbillede på at arbejde med sorgen og komme videre. Havde en trafikulykke for 2 år siden på min datters fødselsdag, da jeg var gravid med vores søn. Jeg burde ikke have overlevet og havde min datter været i bilen som hun plejede, havde hun ikke været her i dag. Jeg har dage, hvor jeg sidder og tårerne bare triller, men du giver mig styrke til at bearbejde det jeg ikke kan ændre. Du har gjort Nords korte liv fantastisk pga. Al din kærlighed til ham. ♡♡♡♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Tak for de smukke ord. Jeg har bestemt også dage hvor jeg ikke kan andet end bare og sidde og tude. Jeg græder hver dag, men jeg samler mig selv op, mærker Nord´s kærlighed og min til ham, og så kæmper jeg videre, for det skylder jeg Nord <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Sara. Jeg har skrevet til dig før. Du og Nord er stadig i mine tanker. Jeg sidder med tårer trillende ned af kinderne, når jeg læser om din sorg og kærlighed til din Nord. Du har en evne til at beskrive din historie, så man næsten føler man er tilstede og oplever det hele på nært hold. Jeg elsker billedet af dejlige, smukke Nord og hans Nulle, hvor han ligger på en Peter Plys dyne. Åh altså, hvor er jeg ked af du ikke har ham fysisk hos dig mere. Dit savn er så smertefuldt at tænke på. Jeg tror på, der har været så meget kærlighed mellem Mor og Nord at den aldrig nogensinde forsvinder eller bliver glemt. INGEN kan tage kærligheden fra jer. Sara og Nord for evigt og altid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Tak <3 Ja det er et dejligt billede, jeg elskede at ligge og putte med ham, hans kærlighed har taget mig med storm og jeg vil ihvertfald altid altid elske ham. Han er min kærlighed, min stolthed, min styrke og min smerte…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Kære Sara . Jeg kender dig ikke men jeg har ikke kunnet stoppe med at tænke på dig siden jeg hørte din forfærdelige historie . Det er så uretfærdigt og aå synd for dig og Selvf Nord . Jeg græder hver gang jeg læser dine ting . Jeg tør slet ikke tænke på hvor ondt det må gøre på dig. Håber så meget du kan se en lille bitte smule lys forude . Selvom din elskede nord vil leve i dig for evigt . Tusind kærlige tanker herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Mange tak, jeg prøver at se lyset, men må ærligt indrømme at det er meget meget svært, men jeg kæmper og håber på det bedste. mange tak for tankerne, det betyder meget <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette D.

  Kære Nord’s skønne Mor <3
  Har fulgt med på sidelinjen fra da du begyndte at skrive din blog. Det er så rørende, jeg ville ønske jeg kunne fjerne din smerte og give dig din kærlighed tilbage ⭐️❤️Nord❤️⭐️
  Du må ikke bebrejde dig selv for at lade ⭐️Nord⭐️ være hos X, du gjorde det af kærlighed til din søn. Du kunne aldrig have vidst at hans far var en kujon. -og havde du nægtet at udlevere ham, var han via amtet's hjælp alligevel blevet udleveret. Du kunne ikke have gjort anderledes skønne dig❤️
  Du gjorde alt det rigtige❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Mange tak, nej men som mor vil man nok altid føle sig skyldig når/hvis der sker ens barn noget, og det gør jeg også selvom jeg ikke ved hvad jeg skulle have gjort for at forhinder Nord´s skæbne, så føler jeg stadig jeg skulle have gjort noget, jeg ville ønske jeg havde haft bare den mindst mistanke om at han kunne finde på at gøre Nord noget, så var jeg gået under jorden med ham. Men jeg så det ikke, på tros af jeg godt viste at han måske kunne finde på at gøre mig noget. men tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Winnie

  Mit hjerte græder med dig 😢 Men ved at nord er hos dig og er stolt af du er hans mor ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Åh, mit hjerte græder for dig og den smerte du gennemlever. Det er som at være vågen i helvede…. og jeg føler og forstår desværre dine ord. Jeg har ikke mistet mit barn, men jeg mistede min elskede og børnene deres far i en alt for tidlig alder.. Det var og er forfærdeligt hårdt og livet mister i meget lang tid det smukke og uskyldige. Vi mangler ham til alting og ingenting. Vi mangler ham for evigt, men… Vi trækker vejret igen. Vi griner igen og vi kan nu snakke om ham og mindes ham uden at bryde sammen – så søde lille du: kæmp, kæmp og gør dit bedste, så vil du klare at leve uden ham i syne, men for altid som en stor del af dit hjerte og liv. Håber det bedste for jer og det gør mig så ondt for jer 💜💜💜

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina Købke-Larsen

  Pyha Nord´s mor. Mit hjerte græder med dig. Du har ret, lille Nord sender dig de smukkeste hilsner, når du er ved træet, når du er ved de smukke svaner, når du putter om aftenene, når du vågner om natten.
  Jeg kan føle din smerte og tårene triller ned af kinderne her. Jeg ville sådan ønske at jeg kunne gøre noget, bare et eller andet, for at lette din smerte. Men der er vist intet noget menneske kan gøre lige nu.
  Jeg sender dig kærlighed, lys, varme og healing til dit hjerte <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Mange mange tak, støtten og kærligheden giver lys i mørket <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bibi

  Græder med dig og Nord <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemette

  Årh Sara kæmpe kram til dig! Jeg har fulgt med på sidelinjen jeg har selv en søn fra okt 14. Bare tanken om den smerte du går igennem er frygtelig! Din blog røre mig så meget men kan alligevel ikke lade være og læse med der er så meget kærlighed i både billeder og tekst ❤ er sikker på nord er stolt af dig ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Mange tak <3 Jeg kæmper ihvertfald vær dag før at gøre ham stolt <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Puha.. Det er godt nok hårdt og læse, og gør virkelig ondt at du skal gå alt det her igennem. Sender dig en masse knus, kram og kærlighed 🌸
  Jeg er selv mor til en dreng på 1,5 år, og det må jo være noget af det hårdeste i livet at gå igennem. Godt du har en masse dejlige mennesker omkring dig, som støtter dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Mit hjerte og øjne græder med dig <3 at føle smerten igennem dine billeder og dine skrevne ord er så stærkt. Kan desværre ikke tage din smerte fra dig, men vil fortælle dig at du har gjort et stort indtryk på mig, du er så stærk midt i din største sorg <3 tak fordi det er muligt at følge dig, du sætter perspektiv på ting, mange slet ikke kan sætte sig ind i, ej heller mig <3 håber du en dag vil komme til at føle glæden ved livet igen, selvom det må føles uendeligt svært lige pt. Du er i mine tanker <3 kærligt Carina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Det er ikke bare svært, det er umuligt at forstille sig at man kan blive glad igen, men jeg kæmper for det en dag skal lykkes, Nord ville livet så gerne, så hvilken mor ville jeg være hvis jeg opgav noget han så gerne ville. tak for støtten det betyder alt <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kæmpe kæmpe kæmpe kram til dig. Åh hvor gør det dog bare ondt, at læse hvad du skal gå igennem.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nord´s fødsel